"... szeretni kell az életet, s nem kell törődni a világ ítéletével. Minden más hiúság." (Márai S.)
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg! (Giovanni Boccaccio)

2011. szeptember 5.

Hát ilyen nincs? De mégis van!!

ZSUZSA és BALÁZS

múlt szombaton (augusztus 27-én) tartották polgári és egyházi esküvői szertartásaikat.
Örömmel készülődtem e jeles eseményekre (mindkettőre), duplán, hisz ugyanaznap volt a II. Nemzeti Gulyásnap, melyen a részvételemet szintén elengedhetetlennek gondoltam.
Kicsit nehéznek tűnt az összes tennivaló sikeres lebonyolítása legkésőbb 13.30-ig, mert fényképezni is akartam az ünnepi főzőcskézésemről, de a fényképezőgépem használatát még csak tanulom.

A képeket (és a történéseket) azonnal fel akartam tenni a blogomra, viszont az internetelérésem, általában, igencsak problematikus: nagyon lassú s gyakran megszakad.
Tehát: főzés-fotózás-internetezés, majd ebédelés után öltözködés és utazás a házasságkötőterembe 14.30-ra. (A templomi szertartás a polgári után volt.)
Nem semmi, mondhatnám (mondtam is)!
Megszállottként dolgoztam: felkészítettem az ételt, majd bütyköltem a számítógépet és fénygépet. Persze, a szgép a szobában van, az orjaleves meg a konyhában főtt (lásd: A MAGYAR KONYHA ÜNNEPE c. bejegyzésemet), tehát ide-oda futkároztam a fénygéppel.

A fényképeket kisebb csoportokban áttettem a számítógépbe, rögtön szerkesztettem s próbáltam feltölteni a www.blogger.com-ra, mert az egyidejű, mintegy élő tudósítással gondoltam a Nemzeti Gulyásnap ünnepélyességét fokozni, valamint — ahogy a felhívásban is szerepel — virtuálisan egy tűz köré telepedni a többi "gulyásnap"-ozóval.
A főzés szépen haladt, a fotózás hm-hm, a képek szgépes buherálása a szokásos időtrabló módon, a netezés viszont sehogy.

Elérkezett dél, el is múlt jópár perccel. A leves szép és jó lett, a fényképek használhatóak, a netezés meghiúsult, az esküvői előkészületeket még el sem kezdtem, s még nem ebédeltem!

Gyorsan ettem egy tányérral a levesből, majd kapkodva készülődni kezdtem: táskát összepakolni, tisztálkodni, öltözködni.

A ruhám felől nyugodt voltam: vadiúj ruhám van, 1x volt rajtam, ugyancsak esküvőn. Szépen pihen a szekrényben, gondoltam.

Mindennel elkészültem (már majdnem 1/2 2 volt) s elővettem a ruhát, hogy felvegyem: (kevertszálas, bár nagyobb részt természetes anyagból van): a szoknyarész gyűrött volt!

Mérlegeltem, fontolgattam, aztán levettem és nekiálltam kivasalni (10 perc).
A ruha kész - indulás (3/4 2!).

Futva a buszmegállóba, végre bejött a busz, aztán rögtön meg is állt — az utat lezárták s a kerülőutat nem jelölték ki!!
A sofőr nehezen találta fel magát, sok időt elvesztegettünk!

Végre Határ út, végre metró, végre Deák tér, végre 2-es metró peronja. Abban a pillanatban hangosbeszélő: A STADIONOK ÁLLOMÁSNÁL BALESET TÖRTÉNT, A SZERELVÉNYRE VÁRNI KELL!

A legjobban az bosszantott, hogy az imént kiszálltam a remekül haladó 3-as metróból, hova most rohanva vissza kell mennem, s mert szombat van, a kocsik ritkábban járnak s a csatlakozásokra mindenhol várni kell!

Tehát visszaszálltam a 3-as metróba, az Arany János utcánál kiszálltam s neki gyalog a Kossuth tér felé.
Éppen kifelé indult az ifjú pár a házasságkötő teremből, mikor én beléptem.

S még van tovább:
Az egyházi szertartás felemelő volt: természetes és egyszerű.
Az ünnepi események után a templomkertben frissítőt és süteményeket lehetett fogyasztani s egy pohár italt az ifjú pár egészségére.
— De jó ez a bor! — mondtam.

— Bornak is jó? — kérdezte beszélgető társam. — Mert ez pezsgő!
Zsuzsáról és Balázsról nem készítettem képet — lesz bőven, gondoltam. Fényképeztek hárman is derekasan, de az internetre még semmit nem tettek fel. 

Utóirat:

ÍME, AZ IFJÚ PÁR!

2 megjegyzés:

Horváth Milán írta...

Hűha ez elég stresszes lehetett...

Miviana írta...

Néhány pillanat durva volt valóban.
Maga az a nap mégis csorbítatlanul harmonikus volt reggeltől estig! :))