"... szeretni kell az életet, s nem kell törődni a világ ítéletével. Minden más hiúság." (Márai S.)
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg! (Giovanni Boccaccio)

2012. április 10.

folt a blogger jóhírén

Ma megint a Blogger visszakövetési (backlink) "szokásait" vizsgálgattam.
Ismét több órányi szenvedés volt: tökéletesen semmit nem tudtam megállapítani!!
(Igazán bosszant már, hogy nem bírok rájönni erre!)
"A visszamutató linkekkel nyomon követheted a bejegyzésedre mutató linkeket tartalmazó oldalakat az interneten. Ha például egy ismerősöd az egyik bejegyzésedre mutató linket helyez el a bejegyzésében, a bejegyzésed automatikusan feltünteti, hogy valaki más hivatkozik rá, és a szóban forgó ismerős szövegének rövid részletét, valamint az ismerős bejegyzésére mutató linket is megjeleníti. A visszamutató linkeket a Beállítások | Megjegyzés lapon kapcsolhatod be, illetve ki. Ha engedélyezve vannak a visszamutató linkek, a bejegyzésekhez tartozó megjegyzéslink mellett "A bejegyzésre mutató linkek" link látható." (Mik azok a visszamutató linkek, és hogyan használhatom őket? in: BLOGGER Gyakran ismételt kérdések)
Mostanában megváltoztatta a Blogger a fel­használói felületet: a bejegyzések szer­kesz­tő-ablaka kétfelé van osztva; bal ol­da­lon a poszt szövege, jobb oldalon pedig a "Be­jegyzés beállításai" ta­lál­ha­tóak. A be­ál­lí­tá­sok között, az "Opciók"-nál sze­re­pel to­vább­
ra is a "Visszamutató link" beállítása.
Nálam MINDENKOR az "Engedélyezés" van beállítva, de hiába!!! SEMMIFÉLE INFORMÁCIÓT SEM KAPTAM SOHA ED­DIG, HOGY BÁRKI HÍVATKOZOTT A BE­JEGY­ZÉ­SE­IM KÖZÜL BÁR­MELYIKRE!!!
PEDIG HIVATKOZTAK!!! TELJESEN VÉLETLENÜL TALÁLTAM MEG EZT A LINKET: http://magyarviviana.blogspot.com/2011/11/most-kiderul-vajon.html#more az Eldugott zugblog. Vagy blogzug? című webnapló "Visszamutató link" című (2012. március 16., péntek) POSZTJÁBAN!!!

(Ennek a blogomnak egy másik posztjára, a Most kiderül vajon? címűre hivatkozik!)
ÉS EZT A BLOGGER MŰVELI ! ! ! FELHÁBORITÓ ! ! !
AZTÁN: Hab a tortán, hogy az un. "visszamutató link"-et a poszt címébe szúrja a BLOGGER, amit onnan NEM LEHET KITÖRÜLNI(!!), vagyis ha a címre kattintunk, MINDIG A MÁSIK BLOG (POSZT) FOG BETÖLTŐDNI!!! Nem tudok kitalálni mást azért, hogy megszűnjön ez a kapcsolat a két blog között, mint az egész posztnak azátmásolását egy új bejegyzésbe! Dehát miféle megoldás ez??!!
MAGAMNAK VAN KÉT BLOGOM, KÉT KÜLÖN SZOLGÁLTATÓNÁL: BLOG.HU, ILLETVE BLOGSPOT.COM.
Keresztbe-kasul hívatkoztam már egyiken a másikra és fordítva - semmiféle vissza­jelzést nem kaptam eddig egyetlen egyszer sem!!!
Gondolhatom azt, hogy a Blogger és az Inda nem működik együtt (valószínűleg így van).
De több blogspot.com-os blog bejegyzését is beszúrtam már (EZ A POSZT IS PONT I­LYEN!!!), és a másik blogon sem találtak semmi információt arról, hogy az ottani posztra hívatkozott valahol valaki!
Ezt a "Visszamutató link"-et (ami itt a poszt

alcíme)
úgy képeztem, ahogy kell: a Zumba az újpesti víz­to­ronynál című bejegyzéshez tartozó "megjegyzés" linkkel megnyitottam a "Megjegyzések" te­rü­le­tet, ahol "A bejegyzésre mutató lin­kek" szöveg, illetve a "Link létrehozása" ne­vű link van. Erre kattintva kaptam BETŰRŐL-BETŰRE azt a szöveget, ami az alcím-linkben van: "Milán blogja: Zumba az újpesti víztoronynál"!
Ha rákattintunk, odaugrik, de egyetlen szó utalás sincs ott arra, honnan és miért kerültünk oda?
Segítsen, aki tudja ennek a rejtélynek a ma­gya­rá­zatát!!

U.i.: Milánnal megnéztük az ő blogjának a szerkesztői felületét; ott sem találtunk semmit, ami "Visszamutató link (backlink)"-ként lenne értelmezhető, vagyis egy olyan linket, ami erre a blogra/posztra mutatna!!! Sajnos! :((

Nincsenek megjegyzések: