"... szeretni kell az életet, s nem kell törődni a világ ítéletével. Minden más hiúság." (Márai S.)
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg! (Giovanni Boccaccio)

2012. augusztus 18.

tweetelek nap mint nap

csicsergés, csiripelés, csivitelés = TWITTER!
A Twitter (önmeghatározása szerint) a web 2.0 távirat-szolgáltatása, ismeretségi hálózat és mikroblog-szolgáltatás.
Az angol twitter és tweet szó jelentése: ’csicsergés, csipogás’. A 2006 óta működő Twitter internetes oldal olyan szolgáltatást nyújt, amelyen a felhasználók SMS-szerű üzeneteket, vagyis tweeteket küldhetnek barátaiknak, ismerőseiknek. Ehhez a kiválasztott szolgáltatónál (a kitaláló twitter.com-nál vagy ennek valamelyik változatánál) kell regisztrálni, majd a szolgáltató meghatározása szerint arra az egy kérdésre kell válaszolni: „Mit csinál(sz) most?”
A szolgáltatás hasonlít a különféle kö­zös­ség­é­pítő oldalak (MySpace, Fa­ce­book, iwiw) üze­nő­fal- vagy hír­csa­tor­na-al­kal­ma­zá­sa­ihoz: a re­giszt­rált lá­to­ga­tók rövid be­jegy­zéseket vagy egy­másnak szánt üze­ne­te­ket írhatnak egymásnak – a különbség vi­szont az, hogy mindezt legfeljebb 140 ka­rak­ter terjedelemben te­hetik meg. Ez az üze­nő­for­ma még a 160 karakternyi SMS-nél is rövidebb szö­vegek, mi­ni­hoz­zá­szó­lá­sok í­rá­sát teszi lehetővé.


 miviana ‏@MagyarViviana
#azokaszépnapok ÖRÖM, ÖRÖM, ÖRÖM! Ablakaink
alól elvitték a padokat; ezeken ültek, akik
reggeltől hajnalig csendháborgattak minket mindennap
12. Aug 22. - 4:30 du. forrás: web · Részletek


EZ PONTOSAN 140 KARAKTER A SZÓKÖZÖKKEL EGYÜTT!
(Azért hiányzik a pont a mondat végén.)
A friss bejegyzések a felhasználó profilján jelennek meg, de a rendszer azonnal kézbesíti ezeket a feliratkozott felhasználóknak is. A küldő meghatározhatja, kik kapják meg a bejegyzést (csak a barátai vagy akár mindenki). A Twitter ingyenes, de ha valaki mobiltelefonon SMS-ezik a rendszerrel, akkor ez a mobilszolgáltatójától függően pénzbe kerülhet.
http://www.e-nyelv.hu/2009-07-26/csicserges-csiripeles/

Nincsenek megjegyzések: