"... szeretni kell az életet, s nem kell törődni a világ ítéletével. Minden más hiúság." (Márai S.)
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg! (Giovanni Boccaccio)

2012. március 28.

Bejegyzés másik blogról (visszakövetés ellenőrzése 2.)

A "http://horvathmilan.blogspot.com" webnapló egyik bejegyzésére mutató linkek

1. http://horvathmilan.blogspot.com/2012/03/zumba-az-ujpesti-viztoronynal.html#comment-form = visszamutató link (Zumba az újpesti víztoronynál)

2. http://horvathmilan.blogspot.com/2012/03/zumba-az-ujpesti-viztoronynal.html = normál url (Zumba az újpesti víztoronynál)

A "Zumba az újpesti víztoronynál" című bejegyzés a "Milán blogja" nevű blog­spot.com-os weblnaplóban jelent meg 2012. március 27-én (bejegyezte: Horváth Milán).

Beszúrok egy részletet is (hivatkozással) a "Zumba az újpesti víztoronynál" c. bekegyzésből a "Milán blogja" című blogspot.com-os blogról:
Persze a Zumba-projektet nem hagytam abba, sőt: belefogtam egy saját "vállalkozásba" az újpesti víztoronynál, íme egy plakátkép:
Szórólapokat is nyomtattam, plusz plakátokat ragasztottam, és legnagyobb megdöbbenésemre meg is jelent 8 lelkes "zumbanő"! :) Hivatkozás (a bejegyzés címéből, kattintással képzett url)
Nézzük, mit tesz a Blogger, ha visszamutató linket használnak egy bejegyzéséhez?
Nos, semmit! Legalábbis a "Megjegyzések" területen, a "A bejegyzésre mutató linkek" című résznél semmi olyan nem olvasható, hogy a bejegyést valaki felhasználta!
Ha történt is valami, azt legfeljebb a blog tulajdonosa látja, valahol a szerkesztőfelületen.(?)
Most kipróbálom az egyszerű hivatkozást — kétszer is — ahhoz a bejegyzéshez:
— 1. normál url;
— 2. hivatkozás — történik-e valamit odaát??
Nem-nem, nem látszik semmi a "Milán blogja" nevű blogspot.com-os blogon!!

Van még egy lehetőség - ezt eddig elsvindliztem: a "Bejegyzések szerkesztése" ablakban a "Cím" kitöltőmező alatt van egy "Link" kitöltőmező is, s alighanem ez a "Visszamutató link" beszúrásának az igazi helye!
Amikor a "Megjegyzések"-nél a "Link létrehozása" szavakra kattintunk, a Blogger nem adja meg nyilvánosan a linket (mint a blog.hu a trackbacket!), hanem maga beírja EGY ÚJ BEJEGYZÉSBE, A CÍM ALATTI "LINK" MEZŐBE a visszamutató linket!!! Persze, ha be vagyunk jelentkezve a Bloggerben!!!

Most tehát beírom oda is a "Visszamutató link"-et s lássunk csudát...
Majd - úgy látszik - máskor: a "Milán blogja: Zumba az újpesti víztoronynál" című bejegyzésben "A bejegyzésre mutató linkek" c. résznél egyetlen szó sem olvasható arról, hogy valahol máshol beszúrták azt a bejegyzést vagy annak egy részét!!!
Van két blogspot-os blogom — egy másik bejegyzésben majd kipróbálom azok közt ezt a "visszakövetéses" dolgot!

Nincsenek megjegyzések: