"... szeretni kell az életet, s nem kell törődni a világ ítéletével. Minden más hiúság." (Márai S.)
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg! (Giovanni Boccaccio)

2011. július 12.

Előjátékok

"Mi más is életünk, mint előjátékok szakadatlan sorozata ahhoz az ismeretlen dallamhoz, amelynek első, ünnepélyes hangját a halál csendíti meg? A szív fénylő hajnala a szerelem. Melyikünk sorsát nem zavarja azonban meg a boldogság első áradata után a vihar ereje, amely durva leheletével széttépi a gyengéd illúziókat, villámával lesújtja annak oltárát? És melyik mélyen sebzett lélek nem keres ilyen megrázkódtatások után nyugalmat a természet idilli csendjében és saját emlékeiben? A férfi azonban nem sokáig képes ilyen nyugalomban élni, és mikor a trombita felharsan, elsőnek rohan a csatába, a legveszélyesebb posztra, hogy a küzdelemben ismét visszanyerje önmagát és belső erejét." LISZT FERENC

ÓDZ – Liszt est
2011. július 8. péntek 19:00
Ave Maria, 12. magyar rapszódia,
Les Preludes, A-dúr zongoraverseny
Közreműködik: Farkas Gábor
Vezényel: Héja Domonkos

Óbudai Nyár 2011.

NAGYSZERŰ HANGVERSENY VOLT!

Farkas Gábor mind a négy mű előadásában közreműködött: a zongoradarabok megszólaltatója, a másik kettőnek szólistája volt. Szolid megjelenés, puritán játékstílus — így is meg tudta Lisztet idézni. Kiválót nyújtott! (A szabadtér és a színpad akusztikai adottságai, valamint a technikai hangosítás szakszerűtlensége rontották teljesítménye művészi hatását.) Mind a művészi, mind a technikai nehézségeket nagyszerűen megoldotta.
A műsor két, nagyszabású zenekari darabot tartalmazott.
Az igen nehéz A-dúr zongoraverseny művészileg rendben volt, eszmeileg viszont valamennyire bizonytalannak tűnt. A szólista és a zenekar összjátékában — netán kevés próba miatt(?) — itt-ott zökkenők akadtak.
Az est legjobb produkciója a "Les Preludes" előadása volt — gondos, lelkes és hibátlan játékkal tökéletes élményt nyújtott mind a zenekar, mind a karmester. Bizonyára sokat foglalkoztak vele.
(A hangszerek hangzását gyakran megváltoztatta - torzította - a hangosítás!)

 

2 megjegyzés:

Horváth Milán írta...

Jó a blog design, grat!!! :)

Miviana írta...

Köszönöm szépen!! :))
Örülök, ha így van — sokat dolgoztam vele!